Rol del docent
En la metodologia d'aula invertida el paper del docent és molt important. No obstant això, ja no desenvolupa una figura autoritària sinó que esdevé un facilitador de l'aprenentatge. D'aquesta manera s'encarrega de detectar les necessitats de cada infant i atendre a la diversitat de l'aula. Així doncs, el docent s'encarrega de fer de guia i orientador en l'aprenentatge dels seus alumnes.
En aquest cas, el docent és un generador del treball en equip, el qual mitjançant les tècniques dels rols i les tècniques d'aprenentatge cooperatiu, ensenya als alumnes a treballar d'una manera més sistemàtica i eficaç.

Tanmateix, aposta per un aprenentatge més significatiu mitjançant tècniques com l'aprenentatge per descobriment. D'aquesta manera, podem fer una analogia entre un docent i un GPS. És a dir, els mestres reencaminen sempre que sigui necessari, però l'important és que cada infant arribi al seu destí.
En aquest model pedagògic, s'estalvia temps en explicar certs continguts, ja que els aprenentatges d'ordre inferior són els que els alumnes poden assolir a casa seva mitjançant vídeos, presentacions, activitats interactives, etc. Així doncs, permet fer una millor gestió de les classes a l'aula, aprofitant el temps i posant en funcionament els aprenentatges d'ordre superior.

Altrament, aquesta metodologia fomenta una major motivació en l'alumnat, ja que són ells els protagonistes del seu propi aprenentatge, prenen decisions per ells mateixos, treballen en grup, etc. Concretament, aquesta manera de treballar fomenta la motivació extrínseca i la intrínseca, sobretot la segona, ja que consisteix a acomplir els objectius per ells mateixos. Així doncs, l'Aprenentatge basat en el Pensament pot ajudar als docents a promoure que els seus alumnes aprenguin més i millor a través de les rutines i les destreses de pensament. D'aquesta manera, s'aconseguirà desenvolupar una major autonomia en els infants, a més a més, aquests seran capaços de gestionar i liderar la seva vida en funció dels seus interessos i necessitats.
